Wednesday, July 1, 2009

New Hobby

Kali ni I nak introduce u all kepada satu software komputer yang amat menarik dan khusus kepada mereka yg gemar kepada memanipulasi imej dan gambar. Ramai yg dah tau dan mahir menggunakan program Photoshop, malah program ini adalah diklasifikasikan yg terbaik dan terlaris jualan nya berbanding program memanipulasi imej yang lain. Tetapi program ini adalah TIDAK PERCUMA dan harus dibeli terlebih dahulu. Mungkin ramai yg dah ada CRACK dan jugak KEYGEN untuk mengekploitasi program Photoshop ini, supaya mereka dapat menggunakannya secara percuma sampai bila-bila... Tapi ingat, tindakan tersebut adalah salah disisi undang-undang (ILLEGAL) kerana porgram ini adalah hakcipta terpelihara.... Tapi aku nak perkenalkan satu lagi program yang hampir2 serupa dengan Photoshop, malah setiap tools, functions and others works all the same! Dan apa yang lebih penting... ia PERCUMA...


Okey.. Program tersebut dikenali sebagai GIMP - The GNU Image Manipulation Program. Ia boleh didownload secara percuma di http://www.gimp.org/ .
Lepas download je, terus boleh guna.. xyah nak register ke, crack ke, trial ke...



Skang ni I tgh mempelajari selok-belok GIMP ni, dan I akan post kan kat sini my first attempt on GIMP next time. I would love to hear any comment and suggestions from u all..
Share: