Sunday, July 5, 2009

First Attempt on GIMP



OK. kali ni aku uploadkan first attempt on GIMP. Dah banyak trial aku buat, itupun based on tutorial kat youtube laa.. tapi kali ini aku puas hati (pada aku la) dan ini lah dia karya aku, hahahaha!

Banyak lagi yang aku perlu pelajari, dan lagi banyak la yang aku akan postkan dalam blog ni. Ini membuatkan aku terpikir nak create blog baru khas utk GIMP ni... Aku juga nak buat tutorial dalam bahasa Melayu supaya ramai lagi org kat luar sana akan dapat memahami lagi penggunaan GIMP ni.


Untuk imej kat atas tu, aku tak sempat nak record bagaimana aku start from scratch, tapi aku boleh terangkan melalui teks.. No hal punya. Tapi next time aku akan cuba create @ edit imej baru beserta video tutorialnya sekali... Insya Allah..

Ada komen?
Share: