Friday, July 31, 2009

One Day In August



Sebulan x update blog nie.

Hari ni sebenanya agak serabut ckit kepala ni.

Sebab 2-3 hari lepas banyak sangat al-kisah dan story-mory yang kurang elok didengar berlaku di sekeliling ku.

Tambahan pula Aliff kena demam panas start hari Jumaat aritu, tapi sampai arini x baik2 lagi.

Pegi klinik swasta 2 kali, gi hospital kerajaan sekali. Siap kena amik darah lagi sebab dikhuatiri Aliff kena Denggi.

Haaa!! Denggi.. biar betul!

Panik gak aku, terus aku buang air dalam kolah bilik air untuk mengelakkan pembiakan jentik2, dan aku beli spray nyamuk 2 botol (gile betul) untuk spray kat nyamuk (memang la... kalu spray kat aku itu minyak wangi namanye).

Result temuduga aritu pun lom kuar lagi... so sabar aje la...

Serabut punya pasal.. aku gunting rambut guna mesin no 4... (ingat nak guna no 3 je, tapi salah cakap kat tukang gunting tu)

Aliff pulak skang ni terbaring je la (sian).. Aku risau takut kena H1N1 je.. skang ni banyak kes lak tuh... fuhhh. jauhkanlaa.. Tapi bila bab nak makan ubat, Aduhaiiiiii susah nak mampus!!.. siap menjerit macam kena dera je... tapi kitorang tetap paksa gak, pegang tangan n kaki kuat2, pastu sumbat dalam mulut...



Takpelah.. cepat la baik ye Aliff..
Share: