Tuesday, August 25, 2009

Sehari Di Bulan Posa



Hari ni hari ke-5 di bulan Ramadhan, posa aku pun masih steady (Alhamdulillah) seperti tahun2 yg lepas. So harapan aku cuma nak maintain reputasi dan harap2 x hancur mcm most kwn2 yg aku kenal.

Bagi aku, bulan Ramadhan ni waktu yg amat sesuai untuk menurunkan berat badan.. hahaha.. bayangkan aje la.. baru 4 hari posa berat aku dah susut 2 kilo.. Bukannya aku ni gemuk pun.. watpe nak turun berat kan!!.. Wife aku plak turun 3 kilo.. hahaha... bagus.. bagus.. aku mmg harap bln posa ni beliau dpt turunkan berat cikit... sbb berat dia dah sama ngan berat aku.. hahaha... adoiii!! Di bulan posa ni jugakla aku dpt rasa masakan wife aku yg bermacam rasa.. nyum! nyum!.. aku dah dpt rasa dadih mangga, puding roti dan coming soon is puding cocktail.. fuhhh.

Mak mertua pulak aku memang aktif dibulan posa nie, sebabnya dia akan terima banyak tempahan kuih tat nenas.. so, dia akan bertungkus lumus la menyiapkan suma2 tempahan tu.. malangnya plak, skang ni tgh kecoh gula tgh kurang. So, kalu nak beli kat kedai pun limited 2 kilo je sorang.. mana bole 2 kilo je!!.. Mak mertua aku nak guna paling kurang 40 kilo!!.. hahaha... kena la kitorang pusing satu Klang ni nant nak cukupkan gula tu..

Lastly semoga di bulan posa nie, kita dapat memperbanyakkan amalan dan moga2 ianya dirahmati ALLAH selalu.. Amin

Share: