Wednesday, September 30, 2009

Raya Moments



Still dalam bulan Syawal ni, so rasa mcm nak update lak blog nie.. aku lom upload lg pic raya kat memana tmpt, facebook ke hape ke .. tapi xpe lah bior je aku upload kat cnie...

Tahun ni aku raya kat Kg Kundang, Kuala Langat.. haaa.. tak tau ke?.. adula... kalu nak pi sana korang kena la ikut pantai Morib tu... pastu straight je la.. mesti x miss punye..umah wife aku le... hahaha.... biaselakan kitorang memang bergilir2 tetiap tahun... kampung aku kat Pahang.. xde la jauh sgt.. dlm 3 jam trip je...



Tahun ni raya agak spesel sikit, sbb kat kg sini tetiba je aka beberapa tempat yg kena banjir.. nasib baik umah mak mertua aku tu selamat..ujan yg turun prior banjir tu punya la lama sampai penuh parit utama kat kg ni... melimpah sampai ke rumah orang2 kampung.. naik sampai paras lutut.. xsampai ati aku nak snap pic... nmpk kuajau plak kang..



Umah ni adalah umah sedara kitorang,, so bole la snap pic ckit... hahaha.. adala buktinye yg kitorang redah banjir...

Sedara kitorang ni ramai... kena sampai raya ke tiga baru abis yg part selangor je,, tu lom masuk kat nogori sembilan, pahang, melaka and indonesia.. hahaha umah pak Agus le tuh!.....
Share:

Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Selamat hari raya aidilfitri kepada semua kawan2 dan para pengunjung blog ini. Segala salah dan silap serta sekiranya ade catatan yang melukakan hati dan emosi pembaca adalah didahului dengan jutaan ampun dan maaf.

ps: Tahun ni raya rumah bini daa......
Share:

Thursday, September 10, 2009

Jom Cat Rumah... Biru ke Hijau?

Salam semua,



Skang dah masuk hari puasa yang ke-21, so tiba masanya aku rasa rumah yang aku duduk ni nak kena cat lagi. Bukan sebab dah nak raya, tapi sebab dinding rumah aku dah penuh dngan tulisan dan lukisan abstrak anak aku.. hahaha.. bukan satu kawasan aje.. mana saja kawasan yang tercapai dek tangannya maka kat situlah ade banyak nota-nota yang ditinggalkan dan ditulis dalam bentuk kod-kod misteri menggunakan krayon... adulaa...

Dulu time kecik2, ketinggian lukisan xde la tinggi sangat cuma paras lutut je, tapi skang di dah 4 tahun.. lukisan kat dinding pun dah tinggi paras bahu aku nie... so memang wajib nak kena cat balik nie..

Dinding lama warna pink lembut, so rasanya macam nak tukar warna ke biru atau hijau la plak.. lagipun aku xkisah je... sebab yg nk cat nant pun aku jugak... kite tengok je la nanti aku beli cat warne pe ek... hahahaha!!

Oh ye,, lupa lak, sempena bulan raya yg dah semakin dekat ni saya lngin la mengucapkan Selamat Hari Raya AidilFitri, kepada semua umat Islam di dunia nie dan harap maafkan segala yang zahir dan batin la ye sekiranya ada entry -entry yang menyinggung perasaan (ade ke) dan sanubari u all la ye .. Semua tu adalah x disengajakan... Haa.. satu lagi jangan lupa bayar zakat haa...

OKlah xde pape nak ngarut lg... see u next entry.. bye
Share: