Tuesday, October 27, 2009

Rumah Lama Imej Baru

Another day, another story..

Okeylah, entry kali ni aku nk tunjukan perubahan besar kat umah mak bapak aku kat jengka nu. Pada asalnye umah tu xberubah pun bentuknye sejak berpuluh tahun dulu, yg berubah pun cuma warna cat nye aje... skang umah aku kaler pink.. hahahaha... xcaye... tgk la!





Tapi selepas berpikir panjang mak bapak aku pun bertekad utk membuat perubahan kat bahagian serambi rumah tu.... alamak sedihnye aku sbb ade byk kenangan silam kat situ... huhu..
Lagipun serambi tu 99% kayu so diorg nak ubah kepada 99% batu... hahaha... sejuk la ckit time tghari nant....



Takde can la ayam, itik, biawak n kucing nak melepak kat bawah umah aku lg nanti... hahaha...
Sewaktu pic ni diambik rumah ni xsiap sepenuhnye lg... nant la dah cantik nant aku upload some more haa....
Share:

Tuesday, October 13, 2009

Lastly But Not Finally

Hmmm.. akhirnye tergerak gak jari ni nak menghapdetkan blog ni. Actually byk things yg happening around me lately. Lemme story u all ha..

Story no 1.

My sister in-law got engaged.
(let d pic do all the talking)


kakak ipar aku ngan tunangannyer..




Story no 2.

Lepas raya ni mmg biasa la umah aku jd sasaran budak2 asrama sekolah dtg beraya... tp diorg kena buat appiontment dulu coz aku dah paham sgt perangai diorg nie... diorg ni kalu dtg beraya
jawabnye mmg abis suma jenis lauk pauk, kuih muih, batu bata, kayu kayan... sumanya dilahap.. hahahaha... bayangkan la tiap2 tahun mcm nie.... dah la umah aku ni kecik je... mmg xcukup ruang la jdnye.... yg dtg tu pun bkn 10-20 org, tp berpuluh2 yg dtg... serentak lak tuh... tu la pasal kitorg suruh diorg buat 2-3 trip... mcm masuk funfair lak..

Tp xpe la, bukan selalu pun setaun sekali jer..... penat pun berbaloi...

Story no 3.

Aku dah dpt jawapan temuduga aritu, lastly aku diterima bekerja di jawatan yg bakal diumumkan nant... Alhamdulillah... biaselakan kalu keje govt ni mmg byk yg nk kene buat. Buat medical check up la, pesuruhjaya sumpah la.... tp aku buat je .... result med check up lak kena tunggu 2-3 minggu... lama tuh.... xkisahla... janji dpt keje...

Haa... itule citenye.... amacam...? xpuas hati?... len kali beli yg original k. hahahahaha.. baibai..
Share: