Friday, November 27, 2009

New Job means New Life

Salam everybody,

Agak lama aku x update since my last entry months ago. Well, aku sebenanya agak busy disebabkan skang ni aku dah start keje semula dengan kerajaan. Hahaha... walaupun kerja aku itu tidaklah sesibuk mana tapi byk bende yg perlu aku settle kan utk start keje nie la.. bagi yg penah keje kerajaan mmg dah biase la kan mende2 camni!..

Ehem.. aku melapor ke Putrajaya pada 16hb nov aritu, dgn harapan kot2 kalu diorg nak postingkan aku biorle kat area yg dkt2 ngan kl @ selangor.. tapi jgn la harap sgt kan! hahaha.. tup-tup diorg postkan aku ke Raub! ok gak la tuh sbb membe aku yg lain sume jauh2 bangat.. hehehe..


Bayangkan je la, 16hb tu aku melapor ke putrajaya, 17hb lak aku dah kena lapor ke Raub terus.. aku xde hal sgt tapi 18hb tu aku konvo kat PWTC lak.. Aduss!! so terpakse la aku amik cuti rehat time tu.. Oh ye.. Aku punye tmpt keje tu kat PUSPEN Raub kat Kg kundang Patah.. lebih kurang 2 jam setengah kalu dr klang.. buat masa ni aku terpakse menumpang kat umah membe kat sana.. tinggalkan anak dan isteri kat klang jap.. weekend je la br dpt jmpa diorg.. :)

Kat Raub tu aplak gak susah gak nk cari umah sewa.. walaupun rate sewa rumah cuma rm300-rm400 je.. tapi kena selalu alert sbb takut nant umah sewa yg ada nant dikebas org.. hahahaha... lagipun aku pun nak duk sorg je buat masa nie, rasa cam x berbaloi plak... tp amat berguna pd masa dpn tuh.. isk. isk..
Share:

Wednesday, November 4, 2009

Surat panggilan kerja

Salam to everybody..
Minggu ni terasa banyak lak event yg berlaku disekeliling ku. Walapun biasanye aku xamik kisah sgt, tp kali ni suma event tu amat penting buat ku. Hahaha....

Isnin...
Aritu aku n wife pi Majlis Daerah Sepang untuk tandatangan pindah milik tanah bagi rumah yg aku beli kat area sepang ni la... tapi hampeh betul dah dkt 4 tahun xsiap2 lagi... yg ade baru tiang jer.... aku pun hangin la, aku call company pemaju tu utk dptkan penjelasan. Boss dia tu mmg byk sgt alasan, buyer blom bg consent utk pinjaman bank lah, kontraktor larilah.. memacam!! Aku dah set appointment nk jmpa ngan dia kat Shah Alam nant. Nak tau kenapa buyer tak nk bg consent?.. dah 4 tahun br nak naik tiang, marah la suma org.... tahulah aku nak gasak mamat ni nant...

Selasa...

3 NOV Aku dpt surat yg wife aku ambik kat ofis sekolah, surat tu katanya dr AADK suruh lapor diri utk kerja di Putrajaya, ALHAMDULILLAH... lastly berjaya jugak permohonan aku tuh.. so start skang kena siapkan pakaian dan dokumen la pape yg patut... Oh ye... lapor diri 16hb Nov.... hehehehehe!!

Selasa ... petang

Mak bapak aku dapat call dr Tabung Haji suh wat persiapan menuanaikan haji tahun ni... terkejut diorg sbb last minute camni.... rasanye sbb ade calon yg xdpt pergi agaknye la.... so my parents pun kena la wat visa, passport, medical check-up dan sebagainye la... tapi diorg ckp kemungkinan naik flight pada 16 Nov lak.. AYYAA... sama hari ngan aku nk lapor keje ni... abih tu camno!!??

Still Selasa .... petang

Aku n wife pi Plaza Masalam sbb aku nk pi jmpa geng masa aku keje kat UPNM dulu.. kapten Azwadi... skang dah Mejar Azwadi dah.. hahahaha... dia tgh amik degree kat UITM, membelit 3 tahun dari askar... siap berjanggut bermisai lagik.. hahahaha.... bijak2!! aku pun mmg berniat nk jmpa gak sesambil tu bole pnjm baju lounge suit.. nak guna utk aku konvo nant.. hehehe Thanks budyy!!

Share: