Wednesday, November 4, 2009

Surat panggilan kerja

Salam to everybody..
Minggu ni terasa banyak lak event yg berlaku disekeliling ku. Walapun biasanye aku xamik kisah sgt, tp kali ni suma event tu amat penting buat ku. Hahaha....

Isnin...
Aritu aku n wife pi Majlis Daerah Sepang untuk tandatangan pindah milik tanah bagi rumah yg aku beli kat area sepang ni la... tapi hampeh betul dah dkt 4 tahun xsiap2 lagi... yg ade baru tiang jer.... aku pun hangin la, aku call company pemaju tu utk dptkan penjelasan. Boss dia tu mmg byk sgt alasan, buyer blom bg consent utk pinjaman bank lah, kontraktor larilah.. memacam!! Aku dah set appointment nk jmpa ngan dia kat Shah Alam nant. Nak tau kenapa buyer tak nk bg consent?.. dah 4 tahun br nak naik tiang, marah la suma org.... tahulah aku nak gasak mamat ni nant...

Selasa...

3 NOV Aku dpt surat yg wife aku ambik kat ofis sekolah, surat tu katanya dr AADK suruh lapor diri utk kerja di Putrajaya, ALHAMDULILLAH... lastly berjaya jugak permohonan aku tuh.. so start skang kena siapkan pakaian dan dokumen la pape yg patut... Oh ye... lapor diri 16hb Nov.... hehehehehe!!

Selasa ... petang

Mak bapak aku dapat call dr Tabung Haji suh wat persiapan menuanaikan haji tahun ni... terkejut diorg sbb last minute camni.... rasanye sbb ade calon yg xdpt pergi agaknye la.... so my parents pun kena la wat visa, passport, medical check-up dan sebagainye la... tapi diorg ckp kemungkinan naik flight pada 16 Nov lak.. AYYAA... sama hari ngan aku nk lapor keje ni... abih tu camno!!??

Still Selasa .... petang

Aku n wife pi Plaza Masalam sbb aku nk pi jmpa geng masa aku keje kat UPNM dulu.. kapten Azwadi... skang dah Mejar Azwadi dah.. hahahaha... dia tgh amik degree kat UITM, membelit 3 tahun dari askar... siap berjanggut bermisai lagik.. hahahaha.... bijak2!! aku pun mmg berniat nk jmpa gak sesambil tu bole pnjm baju lounge suit.. nak guna utk aku konvo nant.. hehehe Thanks budyy!!

Share: