Saturday, January 23, 2010

Citer Tahun Baru Dan Pengantin Baru

Tahun baru tiba lagi, cuma kali ini spesel sikit sbb aku sambut tahun baru sebagai seorang yg dah berkerjaya semula. Hmmm, sayangnya cuma tmpt tinggal aku jauh dengan famili tersayang. diorang duk kat Klang manakala aku terkuntang-kanting kat Raub ni sensorang...

Rumah sewa akhirnya baru boleh masuk, sbb tuan rumah lambat nak siapkan pembersihan rumah. Dah la lambat, tetiba je payment utk 1st month dah berubah bertambah lak. Apa ni! kenapa cakap x serupa bikin. Haritu cakap lain, arini cakap lain plak! dah jelas terang-terangan tuan rumah aku ni takut ngan bini. Bini dia pulak pepandai naikkan rate sewa, pastu byr kat akaun bank dia plak tuh... penakut betul laki dia tuh!!!

Ahhh... biarkan aje la... asalkan aku dah bebas duk umah sewa daripada duk menumpang orang..!!

Last week akak i
par aku kawin!.. aku jadi photographer majlis lahwin tu secara x rasmi.. dahla guna camera compact je.. hahahaha.. ini yang membuatkan aku nak beli kamera DSLR nie... tapi harga mahalla... utk beginner mcm aku nie xkan nk cari yg mahal2 kan... hihihi.. dahla gaji dah dkt 3 bln x masuk2 lagi nie...





Akhirnya, majlis perkahwinan berjalan lancar seperti yg dirancang.... semoga Kak Jura dan Abg Mie kekal bahagia sehingga ke anak cucu... Insya' Allah...
Share: