Thursday, February 18, 2010

Seminggu with Famili di Raub

Salam.

Akhirnya famili ku sampai juga ke Raub ni, walaupun aku still kerja minggu ni tapi sekurang-kurangnye famili aku ade kat umah waktu aku balik keje petang2... wife aku cuti Tahun Baru Cina, seminggu lak tuh, so bole le diorg dtg sini..
Bukan tu je, umah yg aku sewa ni pun dihiasnye dengan amat simple dan cantik sekali... kalu aku yg hias la rasanya macam xhias pun ade... hahaha



Dalam minggu tu sempat jugak le kitorang pegi tengok konsert sambutan Tahun Baru Cina kat Dataran Raub aritu. My son mmg happy giler.. Ade artis jemputan seperti Ameng Spring, Ella dan muka-muka artis yang aku tak kenal langsung.. hahahaha.. Disebabkan dah malam sgt kitorg pun balik umah sbb Aliff dah ngantuk, so kitorg terlepas la nak menonton pameran bunga api besar-besaran.. Almaklumlah kan ke Menteri Pelancongan tu Ahli Perlimen Raub... hahaha meriah beb..

Kemudian, kitorg pun pegi la beriadah di Taman Bandar Raub tu.. luas juga kawasannye tu.. lokasi betul2 depan Hospital Besar Raub.



Kat situ lak ade playground utk kanak-kanak, ade padang bola, ade tasik (ade je tasik mesti ade couple dating), dan ade peralatan senaman untuk kegunaan awam (bagus juge mende ni)..



Hahahaha... apa lagi, kitorang pun berseronok la kat situ sesambil melakukan eksesais (kononnyela)... sayangnye kamera digital kitorang tertinggal plak kat umah, so kena la snap pakai kamera handphone je... ahhh hentam sajalah.... hahaha ... (kameraman dah tentu la aku... hihihi)


(yang ni berpura-pura depan kamera je hahaha..)

Ye... aku sgt happy sbb adenye diorg disamping ku... hahaha tapi lepas diorg balik Klang nant kembali la bosan life aku kat sini... :(

Share: