Monday, August 2, 2010

Writer's Block of the Month

2-3 minggu ni aku dilanda 'Writer's Block'! Haaa.. tau tak bende apa tu?.. ia adalah keadaan yang mana seseorang pengarang itu hilang upaya untuk mewujudkan hasil atau produk yang baru.



Kekadang tu, masalah ini jadi semakin berat sehinggakan ia boleh menyukarkan kita menyiapkan kerja YANG sedang dibuat.

Yang paling berat, ade kes ekstrem yang melanda penulis profesional sehinggakan ia berlarutan selama bertahun-tahun.. (mak aiihh) Sehingga mamat tu kena tukar kerjaya sebab dia merasakan itu bukan lagi bidang yang sesuai buatnye..



Penyelesaian: Takde! hahahaha.. Tapi penyakit ni banyak melanda kat blogger-bloger kat Malaysia ni.. Tak percaya?.. cuba masuk blog budak-budak kat dalam Gengblogger ni, ade blog yang design dia untuk blog memang meletup-letup tapi cuma nak bagitau yang dia baru baik demam, takpun citer pasal dia punya bosan, haduiiii.... 2-3 baris je lak tuh!..

Tapi kalu aku yang kena penyakit ni (aku jarang kena sebab aku bukan aktif blogger) biasanya aku akan layan lagu Frank Sinatra ni... Tak tau la pasal pe... tapi bila aku feel lagu ni tetiba je tahap adrenalin aku naik secara mendadak., dan turut mendorong perasaan ni untuk update blog... huhuu



Frank Sinatra - My Way Lyrics
(ni la lirik dia, nak dengar muzik download sendiri!)

And now, the end is near,
And so I face the final curtain.
My friends, I'll say it clear;

I'll state my case of which I'm certain.


I've lived a life that's full -

I've travelled each and every highway.

And more, much more than this,

I did it my way.


Regrets? I've had a few,

But then again, too few to mention.

I did what I had to do

And saw it through without exemption.


I planned each charted course -

Each careful step along the byway,

And more, much more than this,

I did it my way.


Yes, there were times, I'm sure you knew,

When I bit off more than I could chew,

But through it all, when there was doubt,

I ate it up and spit it out.

I faced it all and I stood tall

And did it my way.


I've loved, I've laughed and cried,

I've had my fill - my share of losing.

But now, as tears subside,

I find it all so amusing.


To think I did all that,

And may I say, not in a shy way -

Oh no. Oh no, not me.

I did it my way.


For what is a man? What has he got?

If not himself - Then he has naught.

To say the things he truly feels

And not the words of one who kneels.

The record shows I took the blows

And did it my way.


Yes, it was my way.

Share: