Monday, January 3, 2011

Jadual Gaji Kakitangan Awam 2011

Salam dan Selamat Tahun Baru,
Seperti biasa bagi memulakan tahun baru ni, aku akan dapatkan maklumat pasal tarikh pemberian gaji baji kakitangan awam untuk tahun 2011. Kat mana lagi tempat paling sesuai nak dirujuk melainkan di laman web rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia.

Klik untuk lebih jelas
Pada tahun ini aku rasa aku mesti lebih bijak mengaturkan kewangan sendiri. Tapi tak perlulah sampai perlu upah 'financial consultant' pulak. Cukuplah sekadar aku gunakan tips-tips berikut:
  • Simpan 10% daripada pendapatan bulanan.
  • Belanja ikut keperluan bukan kehendak.
  • Banyakkan minum air kosong bila makan kat kedai. (air kosong kan murah)
  • Kurangkan makan makanan ringan. (untuk anak-anak takpe)
  • Dapatkan pendapatan sampingan macam yang WIFE aku tengah buat ni selain daripada letak iklan nuffnang dalam blog. (Hahahaha)
 Semoga salah satu daripada wishlist aku untuk tahun ini akan tercapai. Amin

p/s: ada tips lagi ke?
Share: