Thursday, May 26, 2011

PC Fair di Ipoh

Walaupun aku masih dalam kursus, tapi program kursus tidak termasuk hari Sabtu dan Ahad. Maka bagi kami para peserta dah mula merangka-rangka apa yang nak dibuat pada waktu yang kosong macam ni. 

Tambahan pula jurulatih kursus kitorang kat sini membenarkan mana-mana para peserta untuk balik kampung (especially yang dah berkeluarga la). Tapi aku still tak dapat balik gak, sebabnya kewangan aku agak meruncing dan lagipun selepas tamat kursus ni nanti aku ambik cuti seminggu yang kebetulan adalah minggu pertama cuti sekolah. So, dpat gak la duk ngan famili puas-puas.

Jadi, salah satu plan bagi kami-kami yang tak balik ni adalah dengan berjalan-jalan ke PIKOM PC Fair di Ipoh. Katanya pc fair ni berlangsung kat Stadium Indera Mulia, so dengan selamba badaknya aku dan beberapa kerat member sekursus pun meredah bandar ipoh mencari stadium ni.


Mujur ada GPS, memang senang je nak sampai tanpa tersalah jalan walau skejap pun. Hahahaha, kalau takde GPS tu maybe dah ke Taiping gamaknya! Punyalah berguna GPS ni sampaikan member aku terus berminat nak beli sebijik. Kebetulan pulak memang kat pc fair ni belambak rasanya.

sesak

yang ni aku minat tengok aje. Tak mampu nak beli.

Member aku beli yang ni. Murah pun xpe, janji NIKON. Hahaha
Rambang mata aku tgk banyak kamera digital yang dahsyat giler. Tapi aku tak mampu nak beli la, sebab banyak keperluan lain yang lebih penting. Hahahaha. 
Share:

Tuesday, May 17, 2011

Saturday, May 14, 2011

Dilema Nak Pergi Kursus

Malam ni banyak betul siaran ulang Maharaja Lawak ni. Termasuk la siaran ulangan minggu ke 6 dan juga minggu ke 7. Tak banyak lawak yang boleh menggelikan aku. Aku ni susah nak ketawa kot, senyum tu kira selalu la. Hahahaha.. Especially lagu yang Kumpulan Sepah nyanyi tu yang berbunyi:
i dont know why, you make me cry, i beg you please on my knees if that's what you want me to



Terngiang-ngiang kat telinga aku lagu ni time nak tido. Terpaksa la aku google kat youtube mencari edisi yang original punya.
Share:

Wednesday, May 11, 2011

Sayang isteri ditinggal-tinggalkan.

"Sayang isteri ditinggal-tinggalkan".

Masuk bulan 5 ni maknanya dah 1 tahun 8 bulan aku bekerja di tempat baru. Ini juga bermakna dah 1 Tahun 8 bulan aku tinggal berjauhan dengan keluarga. Tinggalkan isteri dan anak lelaki aku yang dah masuk 6 tahun tu di Klang dan aku di Raub. Jarak? tak jauh, dalam 150km sahaja.

dalam peta nampak cam dekat je


Siapa yang suka duduk berjauhan dengan keluarga? mana ada! apatah lagi sebagai seorang suami dan seorang bapa. Kalau nak kata tak rindu tu memang bohong sangat la. Aku jadi family man hanya pada hujung minggu. Walaupun aku dapat balik jumpa mereka pada setiap minggu, aku masih bersyukur sebab ramai lagi yang pasangan suami isteri duduk berjauhan yang lagi jauh daripada aku. Aku tumpang simpati pada mereka. Tapi aku tau ini satu kewajipan buat mereka, biasanya pasal kerjaya yang memaksa mereka duk berjauhan. Macam aku le.

ini kalau naik kereta, kalau jalan kaki?

 Tapi adakalanya isteri dan anak aku ada juga datang ke Raub, biasanya time cuti sekolah la. Dah nama pun cikgu kan, time cuti sekolahlah paling lama dapat cuti. Kalau sempat boleh la pegi jalan-jalan ke mana-mana tempat menarik kat sini. Contohnya macam pergi Bukit Fraser ke, mandi sungai ke.

Aku faham sangat polisi kerja jabatan aku ni, selagi tak cukup 3 tahun berkhidmat maka bolehlah lupakan niat kalau nak mintak tukar tempat kerja ke mana-mana. Lagipun sekarang ni pun aku kerja dah 1 tahun 8 bulan kan, dah separuh jalan pun. Masuk genap 3 tahun nanti aku try la mintak tukar. Biar dekat sikit dengan famili. :)

Tergerak hati nak buat entri ni pasal ada komen blog yang aku baca cerita pasal simpan gambar isteri bawah bantal. Aku tak simpan bawah bantal, aku letak dalam frame la. So bila bangun tidor je aku dah boleh nampak muka isteri ngan anak aku. Lagipun kan kat sini aku tinggal sorang-sorang, ala-ala membujang la.

Kesimpulannya, hari jumaat setiap minggu adalah hari paling best untuk aku sepanjang tahun. (Abis keje terus balik Klang)
Share:

Wednesday, May 4, 2011