Tuesday, June 7, 2011

Body Mass Index 2011

Salam.

Akhirnya selepas bertahun-tahun aku mempunyai tahap Body Mass Index yang dibawah taraf yang sepatutnya, pada tahun 2011 ini aku berjaya mencapai tahap BMI yang paling normal.

BMI aku adalah 22.0


Dulu, berat badan aku sangat rendah dan bolehlah dilabelkan aku ni seorang yang kurus. Dah macam-macam  jenis makanan yang aku makan kononnya untuk naikkan berat badan. Bayangkan ,punyalah banyak aku makan sampai tahap kolestrol dalam badan aku ni naik tinggi tetapi badan aku still kurus aje. Hahahaha.. Nampak macam dah nak boroi tapi masih lagi underweight!!

Kalau dah boroi pulak, macam mana la nak bagi badan jadi segak, menawan lagi rupawan nanti! Nah, cuba test BMI korang kat sini:

Letakkan kursor kat gambarajah, dan drag ikut ketinggian dan berat.

Bagi yang nak tengok tahap BMI masing-masing, boleh guna jadual di bawah:

Dah kira BMI masing-masing? Bagus, jangan malu kalau ada yang obesiti. kerana memang itulah korang sebenarnya dimata orang lain.

Peace!!
Share: