Monday, August 22, 2011

Puasa Di Jengka


Salam Ramadhan semua.

Bulan puasa pun semakin menuju ke penghujungnya. Macam-macam cerita pasal puasa kita boleh baca dari blog-blog kat internet ni. Mostly cerita pasal pengalaman masing-masing berpuasa la, anak baru belajar puasa la, kereta kena block kat masjid lah, balik kampung berbuka puasa lah, kena tangkap tak puasalah dan banyak lagi lah. Hahahaha!

kena lepas pintu gerbang ni dulu, baru bole masuk Jengka 2!

Share:

Friday, August 5, 2011

Laptop Compaq CQ20 Rosak.

Salam Ramadhan buat semua.

Buat pertama kalinya aku tak 'ON' laptop aku untuk tempoh seminggu. Terasuk hari entri ni dibuat dah masuk 5 Ramadhan pun. Bukan sebab aku sengaja tak mau 'ON'kan laptop tu, tapi aku terpaksa menghantarnya untuk dibaiki. Inverter untuk skrin laptop HP Compaq Presario CQ20 aku dah tak berfungsi. Tiap-tiap Ramadhan je mesti ada citer menarik aku nak bagitau, macam malam terawih Ramadhan tahun lepas la. Nak tau klik sini.
CQ20 (macam yang aku pakai)
 Petanda awal penyakit laptop aku ni bermula maybe 2-3 bulan lepas, kadang-kadang masa tengah sedap-sedap online tiba-tiba skrin aku jadi gelap, padahal enjin laptop masih running lagi. Skrin tu bukannya gelap terus, ia cuma malap aje. Sangat malap sehingga aku terpaksa menyengetkan laptop tu untuk nampak apa yang ada kat skrin tu. So, CPU OK, cuma skrin je dah KO.
Share: