Tuesday, March 12, 2013

Bukan Instagram untuk Windows Phone

Ramai dah tau apps Instagram yang tengah panas dan popular terutamanya bagi pengguna telefon pintar android dan juga pengguna iPhone. Applikasi Instagram ni lebih kepada laman sosial bagi perkongsian gambar. Kalau  nak download kena singgah di Instagram Google Play.

Buat masa ini apps di android ini dah di download lebih daripada 3 juta kali.

Instagram untuk android
Tapi ramai juga tak tau yang applikasi Instagram ni tak wujud dalam Windows Phone Marketplace! Aku tahu sebab aku juga pengguna Windows Phone 7.5 ni.

Share:

Thursday, March 7, 2013

Mencuba Windows 8, tinggalkan Windows 7

Dalam aspek komputer, aku rasa masih tertinggal di belakang kerana belum mempunyai komputer yang menggunakan Windows 7. Kerana aku masih lagi tegar menggunakan Windows Vista versi Home Premium 2009.

Bukannya aku tak mahu tukar, tapi aku memang malas. Semua itu perlukan duit, dan duit itu perlu dicari  sebabnya duit tu tak datang bergolek ke riba kita.

Walaupun di pejabat aku dah ramai yang guna Windows 7 ini, tapi komputer di meja aku pula masih kekal dengan Windows XP. Memang ketinggalan sungguh.

Windows 8

Share: