Tuesday, June 4, 2013

Moto3 pusingan ke-3, ke-4 dan ke-5

Pusingan ke-3 Moto3 telah berlangsung di Gran Premio bwin de Espana -Sirkit Jerez dan Zulfahmi berjaya mendapat kedudukan ke-7 selepas bermula pada grid ke-11. ini bermakna 9 mata telah dapat kumpul olehnya.


Pusingan ke-4 Moto3 berlangsung di Monster Energy Grand Prix de France dan pusingan ke-5 pula berlangsung di Gran Premio d'Italia TIM - Mugello Sirkit. Pada kedua-dua perlumbaan tersebut nampaknya nasib pelumba kebangsaan Zulfahmi Kamarudin masih tidak berubah seperti perlumbaan yang sebelumnya. 

Malah lebih teruk pada pusingan ke-4 yang lepas apabila Zulfahmi langsung tidak dapat menamatkan perlumbaan dek kerana terbabit dengan kemalangan pada pusingan ke-19. Tiada mata untuknya bagi pusingan ke-3 ini. Kesian dia.

Tapi pada pusingan ke-5 pula, dia menamatkan perlumbaan di kedudukan ke-11 apabila bermula daripada grid ke-18. Boleh tahan juga potensi budak seorang ni. Kedudukan ke-11 bermakna 5 mata lagi buat dirinya.


Selepas 5 perlumbaan, 33 mata telah dikumpul oleh Zulfahmi dan berkedudukan ke-8 secara keseluruhan seperti gambar berikut:

Semoga berjaya dan terus berjaya buat Zulfahmi, jangan risau masih ada 13 lagi perlumbaan yang tinggal bagi musim 2013/2014 ini. 
Share: