Wednesday, February 26, 2014

Design Logo Baju Untuk Konvoi Motorsikal

Dah lama aku tak usik program GIMP dalam laptop aku tu. Sebabnya aku semakin kurang dorongan nak buat pengeditan imej lagi. 

GIMP ni adalah program mengedit imej dan manipulasi imej sama macam program Photoshop tu. 

Tetapi semenjak ada group konvoi bermotosikal kat tempat kerja aku ni, aku berpeluang semula asah skil edit dan pengubahsuaian imej menggunakan GIMP ni. Diorang ni mintak bantuan aku untuk mereka cipta logo untuk baju T konvoi diorang. 

Cadangan Logo Kelab Sukan Dan Riadah CCRC Raub

Walaupun skil aku tidak sehebat mana, sekurang-kurangnya diorang masih meletak harapan kat aku untuk design logo baju diorang. 

salah satu sampel logo yang aku buat
Masuk kali ini kali kedua aku design logo untuk baju konvoi, dan design logo untuk baju yang pertama tu aku rasa sangatlah tak cantik. Maklumlah reka design pun dalam sehari dah siap, so memang banyaklah cacat celanya.

Oh ya, walaupun aku dapat baju free tapi aku tak dapat join konvoi pun sebabnya aku sendiri pun takde motor!

Lawak sungguh.
Share: